BB Erzurumspor - Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında deplasmanda BB Erzurumspor'a konuk olduk, maçın ilk yarısının benim gördüğüm Beşiktaş tarihinin en kötü ilk yarı mücadelesini söylemeden geçmek istemiyorum. İkinci yarıda ise top şansının da tutması ile birlikte skoru lehimize çevirip maçı 3-1 kazanmayı bildik.





Sahaya Tolga Zengin; Gökhan, Pepe, Vida, Adriano; Necip, Medel, Oğuzhan; Lens, Babel ve Negredo on biriyle çıktık. İlk yarı ile ikinci yarı arasında gece ve gündüz kadar fark olan bir maçı geride bıraktığımızı söylemek sanırım yanlış olmayacak. Geçen sezonda da Göztepe deplasmanında olduğu gibi bu maçta da kaleye gittiğimizde skor kendiliğinden geldi. Üzerine konuşulması gereken birçok konu olduğu için yazıyı maç akşamında yazmayıp ertesi günü bekledim. Olumlu ve olumsuz doneler hakkında madde madde ilerleyeceğim...

Maç Notları

Maç içerisinde Necip, Caner ve Vida'nın performanslarını olumlu bulduğumu belirteyim. Özellikle Necip Uysal'ın sadece 3 pas hatası yapması ve çoğu pozisyonda püskürtme görevinde bulunması beni mutlu etti. Stoper oynayınca hata yapma oranı daha da artıyor ama bu şekilde daha güvende bir Beşiktaş takımı izliyoruz.

Caner Erkin'in oyuna girmesiyle ikinci yarıda Beşiktaş takımı sahada 3-5-2 gibi bir dizilimin içinde buldu kendini. Savunmada Adriano, Pepe ve Vida öndeki beşli sette ise Caner, Necip, Medel, Lens, Quaresma ve en ileride Babel ile Negredo vardı. Quaresma'nın hücum aksiyonlarında sazını ele almasıyla birlikte skor üstünlüğünü elimize aldık.

Olumlu Aksiyonlar

Sezona en erken başlayan takım biziz. Temmuz'un başında kamp dönemi başladı ve ilk resmi maçımızı 26 Temmuz'da B36 ile oynadık. Bu tarihten önümüzdeki Antalya maçının tarihine kadar yani 26 Ağustos'a kadar toplam sekizinci maçımıza çıkacağız. 30 günde yapılan 8 maç nicelik olarak geniş kadroya sahibiz fakat nitelik olarak istenilenin yapılmasını engelleyen bir kadromuz var. Fiziksel oyun, özel yetenekler ve top şansı şu ana kadar lehimizeydi ama Beşiktaş'ın transfer sezonunun bitimine kadar oyun kalitesini arttırmaya yönelik oyuncu tercihleri yapması şart.

Savunmada ve merkez orta sahada savunmaya dönük oynayan oyuncularımız performansı üst seviyede geçtiğimiz Lask Linz maçında hatalar yapsa da alışma dönemini atlattıktan sonra daha iyi performanslar beklediğim Roco, sakatlığını atlatıp bu sezon en azından 20-25 maça direkt katkıda bulunacak bir Atiba ve joker olarak gördüğüm Dorukhan Toköz'ü de sayarsak savunma anlamında işler geçen seneden daha iyi olacak gibi görünüyor.

İyi niyet ve takımdaki aidiyet duygusunun yüksek olduğunu görmedim desem yalan olacak. Jeremain Lens, Gary Medel ve türlü spekülasyonlar çıkmasına rağmen hiçbir zaman formaya küsmeyen Alvaro Negredo beni sevindiren noktalara parmak basıyorlar. Oyuna girdikten sonra penaltı kazandıran Lens'in ve daha 1 aylık dönemde çıktığı 8 maçta da bizleri mutlu eden Gary Medel bu sezonun en büyük kazanımları olarak dikkat çekiyor.

Şenol Güneş'in takımın fiziksel durumundan ötürü maça başladığı kadroda değişiklikler yaptığını gördüm. İlk paragrafta da belirttiğim gibi önümüzdeki hafta içerisinde oynayacağımız 2 maç ile birlikte 30 günlük süre zarfında sekizinci maçımıza çıkacağız. Ligin ilk haftalarında kaybetmemek adına bence mantıklı bir 11 sahaya çıksa da saha içindeki aksiyonları hocanın erken görüp müdahale etmesi üzerimizdeki ölü toprağını atmamızı sağladı.

Olumsuz Aksiyonlar

2 Eylül'de oynayacağımız Bursaspor maçıyla birlikte 26 Temmuz-2 Eylül tarihleri arasında toplam 10 maça çıkmış olacağız. Takımın fiziksel durumunun Avrupa Ligi'nde oynayacağımız Partizan maçlarında sıkıntı çıkacaktır.

Merkez orta sahalarımızdaki hücumu şekillendirecek oyuncu eksikliği dikkat çekiyor. Beşiktaş'ın an itibariyle elindeki tek ofansif oyuncusu Oğuzhan Özyakup. Saha içerisinde bunu tek başına götüremediği aşikar, zaten oyundan alınan ilk oyuncuydu. Oğuzhan'ın meziyetlerini öne çıkarak bir ofansif orta saha ile defansın önünde oynayan Oğuzhan Özyakup'lu Beşiktaş merkez orta sahası bize istediğimiz izletecektir. Ama Oğuzhan'ı tamamlayacak bir oyuncumuz maalesef yok.

Beşiktaş'ın oyuncu grubunda forvet mevkisindeki yığılmayı görmek mümkün. Negredo, Larin, Love, Pektemek, Umut ve Güven Yalçın'dan oluşan toplam 6 oyuncu mevcut. Ama yaklaşık 1 sezondur gözlemlediklerimden çıkardığım bir sonucu aktarmak isterim: Beşiktaş geçen sezonda da oynadığı birçok maçta Babel'i yardımcı forvet olarak oynattı. Buradan şu sonucun çıkması yanlış olmaz, Beşiktaş takımında santrafor ağırlığı maalesef yok. Negredo'nun iyi niyeti ve kaliteli performansı bize yarar sağlıyor burayı inkar edemeyiz ama mevcut kontratında 2-2.5 seviyelerine inmediği takdirde kalmasının mantıklı olmadığını düşünüyorum. Vagner Love ve Mustafa Pektemek'in tamamen gitmesiyle birlikte forvete sağlam bir oyuncu transferi ile buradaki yığılmayı en aza indirmek gerekiyor. Benim düşüncem şöyle: Negredo'ya iyi bir teklif geldi ve takımdan ayrıldı, Vagner Love ve Pektemek'in de takımdan ayrıldığını varsaydığımız zaman XYZ, Larin ve Umut Nayir rotasyonu Beşiktaş'ı ileri götürecektir, Güven Yalçın'ın da sol açık rotasyonunda değerlendirmenin şuan ki şartlarda daha doğru olduğunu kanaatindeyim...


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.