Fırsat Transferleri #10 Enes Ünal

Fırsat Transferleri başlığı altında bu sezon sözleşmeleri biten veya kadroda yer bulması zor olan oyuncuları yazmaya devam ediyorum. Sözleşmesi biten ve Beşiktaş takımının bünyesine kazandırılması makul olan oyuncuları zaten yazmıştım bunu paneldeki Fırsat Transferleri seçeneğinden okuyabilirsiniz. Şimdi sıra takımlarında rotasyona düşen ve Beşiktaş'a kazandırılması gereken oyuncuları yazacağım. Keyifli okumalar...




Enes'i hepimizin yakından tanıdığını ve kariyerini ilgiyle takip ettiğimizi düşünüyorum. O yüzden genel bilgileri vermektense Beşiktaş ile oluşan durumdan ve Enes'in profil olarak neler yapabileceğini yazmak bana daha mantıklı geliyor. Bence Türkiye'nin en iyi altyapısına sahip olan Bursaspor'da iyi bir çıkış yaparak, İngiltere'nin Manchester City takımına transfer olan Enes Ünal için ''burada beklentileri karşılamadı'' gibi bir cümle kurmak bence aşırı derecede saçma olur. Zira Manchester kulübü oyuncuyu 4 Milyon Euro ücretle Bursaspor'dan transfer edip Villareal'e 14 Milyon Euro'ya sattı ve bu onlar için bir transfer başarısı oldu.

Manchester kariyeri 2 sezon süren Enes, bu 2 sezon boyunca Genk, Nac Breda ve Twente kulüplerinde oynadı. 2015/16 sezonunun ilk yarısını Genk'te geçiren ve 14 maça çıkıp 2 gol atma başarısı gösteren milli oyuncumuz sezonun kalan yarısını Nac Breda forması altında oynadı ve 14 maçta 9 gol ve 2 asist yaptı.

2016/17 sezonunun başında Hollanda'nın köklü takımlarından olan Twente'ye kiralık olarak transfer olan Enes, burada Hollanda ve Avrupa basınının ilgi odağı oldu. Sezon boyunca attığı goller ve saha dışındaki pozitif yaşantısıyla örnek bir sporcu izlenimi veren oyuncu, buradaki sezonunda 33 maça çıkıp 19 gol ve 4 asist yaptı.

2017/18 sezonunun başında Villareal'in 14 Milyon Euro'luk teklifiyle birlikte İspanya'nın yolunu tutan Enes Ünal, transfer döneminin son gününde Levante'ye kiralık olarak transfer oldu. Levante macerası 3 ay gibi kısa bir süre olarak görünse dahi burada önemli bir detay var. Villareal takımındaki forvet oyuncularının 2017 Kasım ayı içerisinde sakatlanmasının ardından İspanya Futbol Federasyonu'ndan izin alınarak oyuncu tekrardan Villareal kadrosuna dahil edildi. Geçtiğimiz sezonu Villareal formasıyla geçiren oyuncu toplamda 31 maça çıkıp 5 gol ve 3 asist yaptı. Özellikle Atletico Madrid ile oynanan lig maçında takımı 1-0 gerideyken, attığı 2 gol ile maçı kazandırmasının ardından İspanyol medyası kendisinden epey bahsetmişti.

Beşiktaş konusu

Takımımızın forvet rotasyonunda an itibariyle Negredo, Love, Larin ve Mustafa Pektemek olduğunu biliyoruz. Larin haricindeki oyuncular ile yüksek ihtimalle yollar ayrılacak ve burada sayısal anlamda sıkıntı yaşanacağı için en az 2 adet forvet transferi şart. İşte bu noktada Enes Ünal ismi gayet mantıklı görünüyor.

Beşiktaş konusu başlığını Enes Ünal düşüncesinin haber niteliği taşıdığı için attım. Ve bu haber benim kendi bilgim üzerinedir...
Konuyu biraz daha açmak istiyorum:
2018 Ocak ayında forvet transferi yapacağımız zaman Enes Ünal ismi bizzat Şenol Güneş tarafından telaffuz edilmişti. Fakat o dönem Villareal kulübündeki forvet oyuncularıyla alakalı sakatlık konusunda problemler olduğu için bu transfer gerçekleşmeyip Vagner Love satın alınmıştı. Şenol Güneş'in, Türk futbolcularla daha iyi çalıştığını artık hepimiz biliyoruz. Özellikle Cenk Tosun'un satışı sonrası Avrupa piyasasına yeniden bir oyuncu kazandırmak istediğini de ben biliyorum. İşte bu noktada piyasadaki Türk forvetlerden, patlamayı yapıp Avrupa'ya sunulabilecek oyuncuların en başında Enes Ünal geliyor. Villareal takımının 2018/19 sezonu için yaptığı 2 adet forvet transferi var:
1- Toko Ekambi (18 Milyon Euro karşılığında Angers takımından transfer edildi.)
2- Gerard Moreno (20 Milyon Euro karşılığında Espanyol takımından transfer edildi.)

İşte bu noktada Carlos Bacca, Roger Martinez ve Cedric Bakambu varken kiralık olarak yollanan ve oluşan şartlardan ötürü takıma yeniden çağrılan Enes Ünal'ın; transfer sezonu açılır açılmaz, forvet mevkisine 38 Milyon Euro para harcayan bir takımda forma şansının az olduğunu düşünüyorum. Şu an kağıt üzerinde baktığımız zaman Enes Ünal üçüncü forvet konumunda.

Profil olarak uyar mı?

Şenol Hoca'nın ve teknik heyetin 2018/19 sezonunda Beşiktaş'ı çift forvet olarak oynatacağı yönünde gelişmeler mevcut. İşte bu düşüncede Enes Ünal'ın tamamlayıcılık rolü bizim işimize epey yarayacak gibi görünüyor. Zira pozisyon takibi yapan ve ceza sahası içerisinde ortalamanın epey üzerinde bir bitirici olarak dikkat çekiyor. Her iki ayağıyla ve kafayla da attığı golleri hatırlayacak olursak gol repertuvarının geniş olduğunu söyleyebilirim. Genel anlamda profil olarak mantıklı bir transfer hamlesi olarak dikkat çekiyor.



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.