Transferi Üzerine #4 Serdar Gürler

Transfer sezonunda ilgilendiğimiz oyuncuları yazmaya devam ediyorum. Yazının dördüncü ayağı Serdar Gürler olacak.





14 Eylül 1991 tarihinde Fransa'nın Haguenau şehrinde dünyaya gelen Serdar, futbola Fransa'nın köklü takımlarından Sochaux takımında başladı. Burada gösterdiği çıkış ile 2012/13 sezonunda Elazığspor'a transfer oldu. Elazığspor'daki ilk sezonunda 25 maça çıkıp 8 gol ve 2 asist yapma başarısı gösterdi. Kariyer sezonlarından bir tanesini 2013/14 sezonunda oynayan milli oyuncu bu sezonda çıktığı 40 maçta 4 gol ve 14 asist yaptı. Elazığspor'daki yüksek istatistiklerinden sonra 1.5 Milyon Euro karşılığında Trabzonspor'un yolunu tutsa da 2014/15 sezonunda toplam 21 maça çıkıp 3 gol ve 5 asist yapabildi. 2014/15 sezonunun devre arasında kiralık olarak Kayseri Erciyesspor'un yolunu tutan oyuncu burada 10 maça çıkıp 1 gol ve 1 asist yapabildi ve takımı Trabzonspor'a geri döndü. 2015/16 sezonunun ilk yarısında Trabzonspor'da hiç forma şans bulamadı ve 2016 yılının Ocak ayında Gençlerbirliği takımına bedelsiz olarak transfer oldu. Burada oynadığı 10 maçta 1 gol atma başarısı gösterdi. Ümit Özat'ın sisteminde 2016/17 sezonunda Gençlerbirliği formasıyla toplam 36 maça çıkıp 17 gol ve 6 asist yapma başarısı gösterdi. Gençlerbirliği ile kontratı bitince bir başka Ankara takımı olan Osmanlıspor'un yolunu tutan Serdar, 2017/18 sezounda 13 gol ve 6 asist yaptı.

Nasıl bir oyuncu?

Skora yatkın bir kanat oyuncusu olduğunu yaptığı istatistiklerden görebiliyoruz. Fakat istatistiklerini iyi yapmasının sebeplerinden bir tanesi hem Gençlerbirliği hem de Osmanlıspor'da oynadığı oyunların benzerlik göstermesi söz konusu. Biraz daha açacak olursam, Ümit Özat ve İrfan Buz'un oynattığı hücum futbolu birbirlerine epey benziyor. Dar alanda oynamayı seven ve hücuma kontra ile çıkmayı hedefleyen takımlar yarattılar son iki sezonda. Özellikle Gençlerbirliği ve Osmanlıspor'un forvet oyuncularına baktığımız zaman gol atmaktan çok takım savunmasına katkı sağlayan, ilerideki presi diri tutan forvetleri tercih ettiğini görüyoruz.

Serdar da bu oyun planlarında üzerine düşen iyi yapan bir futbolcu olarak transfer sezonunda epey konuşulmaya başlandı. Hızlı, skor katkısı yüksek ve zaman zaman 3-5-2 oynanacağı zaman öndeki ikiliden bir tanesi olabilen bir oyuncu profilinde. Sürati ve patlayıcı gücünün iyi olması Süper Lig'de ilk yediye oynamaya çalışan takımlar için bir veli nimet.

Benim düşüncem

Beşiktaş takımında ne Ümit Özat'ın ne de İrfan Buz'un oynattığı oyun benimsendi. Daha geniş alanda oynamayı seven, oyunu kontradan çok pasla yönetmeye çalışan bir Beşiktaş izledik özellikle 2017/18 sezonunun ikinci devresinde. Bu oyun planı eğer devam edecekse ki ufak değişikliklerle devam edecek gibi görünüyor, Serdar Gürler'in konuşulan bonservis bedellerine alınmasına karşıyım. Ayrıca sağ kanat rotasyonumuzda Quaresma, Töre, Lens ve Orkan Çınar varken bir yenisini eklemek bana pek mantıklı gelmiyor. Lens ve Serdar Gürler'in birbirlerine benzediği noktalar epey fazla, geçen sezon Lens'in performansı bizim için ölçüt olmasın fakat Şenol Güneş'in oyunu ile Serdar'ın oyununun uyuşmadığı birçok nokta var.
Quaresma ve Lens'in transfer durumları olursa o zaman rotasyona dahil etmek amaçlı mali yapıyı zorlamayacak şekilde Serdar Gürler'in transferine makul bakabilirim ancak yine de karşı olduğumu belirtmek isterim.



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.