Bienvenida Jose Maria Gutiérrez Hernández!

Sonunda yardımcı antrenör konusunda mutabakata varılmış durumdayız. 2017/18 sezonunda Tamer Tuna'nın Göztepe ile anlaşmasından sonra Şenol Güneş için yardımcı antrenör koltuğu boş kalmıştı. 1 sezonluk boşluğun ardından yeni sezonda bu koltukta, hocanın yardımcısı olarak eski futbolcumuz Dünya yıldızı Guti'yi göreceğiz.




Kariyeri boyunca 2 kulüpte forma giymesine rağmen, tüm Dünya tarafından saygı duyulan bir oyuncuydu Guti. Real Madrid'in, Los Galacticos olarak tabir edilen ''mevkilerinde oyuncuların Dünya starı'' olgusunu tadabilmiş bir isimden bahsediyoruz. Tarihler 1 Temmuz 2010'u gösterdiğinde ise Guti, kendisini Beşiktaşlı yapan sözleşmeye imza atmıştı. O dönem Beşiktaş'ın kadrosunu hatırlayanlarınız vardır. Quaresma ve Guti ile başlayan yıldızlar topluluğu Simao, Hugo Almeida ve Manuel Fernandes ile devam etmiş fakat Beşiktaş beklediği başarıyı elde edememişti. 16 aylık Beşiktaş macerasının ardından 1 Kasım 2011 tarihinde Guti, Beşiktaş ayrılmıştı.

Sosyal medya üzerinden Beşiktaş ile alakalı paylaşımlarına devam eden ve kritik maçlar öncesi başarılar dileklerini esirgemeyen Guti'nin öyle bir mesajı vardı ki ''kalbine göre oldu'' denilebilir.

                              ''Beşiktaş'ta hocalık yapmak istiyorum.''



Tarihler 29 Haziran 2018'i gösterdiğinde ise aradan geçen 6 yıl sonunda Guti'nin bu isteği gerçekleşti ve Beşiktaş'ta görev almaya başladı. Aidiyet duygusunun bu kadar üst seviyede olan birisinin başarısız olma gibi bir durumunun olmadığını düşünerek, bu birlikteliğin hem Beşiktaş hem de Guti açısından hayırlı olmasını diliyorum.

Şenol Güneş ve Guti 

Bir tarafta -bence- Türkiye'nin en iyi teknik adamı, diğer tarafta Dünya'nın sayılı yeteneklerinden biri olan Guti. Burada üzerinde durulması gerekilen konu görev dağılımının nasıl olacağı konusunda. Guti'nin takım içindeki oyunculara akıl hocalığı yapması, genç oyuncular için harika bir hamle olacağı kesin fakat Türkiye'deki takımlarla alakalı ''pre-analiz yapabilecek mi?'' Ya da ''böyle bir görev verilecek mi?'' bu önemli.

Çok yetenekli futbolcuların genellikle çok iyi teknik direktör olamadığını görüyoruz, umarım Guti için bu konu futbolculuk kariyeriyle paralel doğrultuda olur. Kendisinin burada yarım kalan işleri olduğunu düşünüyorum. Şenol Güneş'in emekli olduktan sonra -umarım Beşiktaş'ta emekli olur.- Guti'nin başa geçeceğini düşünmek hata olmaz. Zaten bugün yapılan basın toplantısında yönetim tarafından hocaya ''senden sonra gelecek kişiyi hazırla'' dendiğini anladık. Guti; Şenol Güneş ile birlikte kendini ne kadar geliştirebilirse, uzun yıllar Beşiktaş'ın sırtı yere gelmeyecektir. Hayırlı uğurlu olsun... 



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.