Serdar Aziz & Beşiktaş



Bu konuyu yazmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü Serdar Aziz'i ciddi anlamda seven ve Bursaspor döneminde ''keşke Beşiktaş'a gelseydi.'' dediğim bir oyuncu kendisi. An itibariyle de Türkiye'de yerli olarak en iyi stoper durumundayken Beşiktaş ile adının anılması beni epey bir mutlu etti. Bu yazıda Serdar Aziz ile alakalı genel düşüncelerimi en ince ayrıntısına kadar yazacağım. Maksadını aştığını düşündüğüm sakatlık konusu, dengesiz bir savunmacı gibi katılmadığım yorumlara da tek tek cevap vermek istiyorum. Hadi başlayalım...

Serdar Aziz & Ersan Gülüm | Kişilik olarak benzemiyorlar mı?

Yaptığım iş gereği Türkiye dahil birçok ligi yakından takip etmem gerekiyor. Türkiye'de de stoper dendiği zaman ilk akla gelen isimlerden bir tanesi hiç kuşkusuz Serdar Aziz. Beşiktaş'ta geçmiş dönemlerde 2 defa forma giyen Ersan Gülüm ile ortak noktalarının çok olduğunu düşünüyorum ben. Özellikle Beşiktaş'ın mevcut oyuncu grubunda armayı savunacak oyuncu eksikliği bariz şekilde göze çarpıyor. Serdar Aziz ''arma davasını'' savunabilecek tarzda, gol atınca tribüne koşacak, takımdaki arkadaşlık seviyesini yukarıya çıkarmaya gayret edecek tipte bir oyuncu bunların yanında ek olarak da rakip ile de oynamayı sever. Ersan Gülüm'ün de bu tarz işlerini çok görürdük. Takım içerisinde herkes ile kurduğu arkadaşlık, takım içi gruplaşmaların azalmasını ve bağların güçlenmesini sağlıyordu. Serdar'ın da bu yönden doğru bir hamle olacağını düşünüyorum.

Oyun anlamında beklentim nedir?

Bu başlık için 2 detay vermek istiyorum:

1- Serdar Aziz'in kariyerinin bu aşamaya gelmesinde öncü olan isim Şenol Güneş.
2- Şenol Güneş'in bu tip lider özellikli stoperleri kadroda istemesi.

Serdar Aziz'in oyun içerisinde atakların başlangıcı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Galatasaray'da da oyun kurulumu için Maicon görevlendiriliyor. Geriden oyun kurmada meziyetlerinin düşük ancak patlayıcı gücünün yüksek, seri ve hava toplarında sağlam bir oyuncu olduğunu söyleyebilirim. Genel kanı oyuncunun çok savruk, çok bomba ve hataya meyilli olduğu şeklinde. Kesinlikle katılmadığımı belirterek Serdar'ın kalitesinin standardın 2 tık üstünde ancak performansının epey yukarıda olduğunu düşünenlerdenim.

Ayrıca yukarıda yazmış olduğum 2 detay üzerine de şu yorumu yapayım: Serdar'ın kariyerinde yön veren isimlerin başında Şenol Güneş gelmekte. Savunmada yırtıcı oyuncuları seven ve görev veren bir hoca olduğu için Serdar Aziz hamlesi hem elini güçlendirecektir hem de moralini yükseltecektir.

Kadro Mühendisliği | Vida, Necip, Roco, Medel, Alpay, Fatih...

Kulübün kadro mühendisliği ciddi anlamda sorun teşkil ediyor. Yaklaşık 10 gün önce Pepe ile yolların ayrılmasından sonra savunmaya takviyenin şart olduğu anlaşılmıştı. Hatta Başkan Fikret Orman'ın da ''Bir değil, iki stoper alacağız.'' açıklaması da bu mevkiye transfer yapılacağını gösterdi. Savunmada an itibariyle Vida harici ''tamam şimdi oldu.'' diyebileceğimiz profilde bir oyuncunun olmaması can sıkıcı. Medel'in orada size'ının düşük kalması, Necip'in ve Fatih'in yetersiz, Roco ve Fatih'in sakat olmasından dolayı buraya hamle yapılacaktır. Ancak bu hamle Serdar Aziz olur mu onu bir sonra ki başlıkta okuyabilirsiniz. Beşiktaş'ın içinde bulunduğu derin mali krizin sonucunda Vida ile de yolların ayrılması muhtemel gözüküyor. Takımda bonservis kazandırarak gidebilecek en makul oyunculardan bir tanesi Vida. Böyle olduğunda ise geriye kalan mevcut savunma rotasyonu ile Beşiktaş yola devam etmez, istese de devam edemez.

Serdar Aziz & Tolgay Arslan Takası | Bu açıdan bakmak gerek...

Beşiktaş cephesine daha net hakim olduğum için Tolgay Arslan ile alakalı yorumum net: Tolgay Arslan ama bugün ama 6 ay sonra bu takımdan ayrılacak. Bunu Başkan Fikret Orman'ın son katıldığı televizyon programında da anladık. Formanın hakkını vermeyen oyuncular ile yolların ayrılacağını çok net bir şekilde belirtti. Son günlerde basında çıkan Tolgay Arslan & Ozan Tufan takasını bir kenara bırakıp Serdar Aziz üzerinden yolumuza devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Ozan'ı her ne kadar beğensem de kafa olarak en az 6 ay zamana ihtiyacı olduğunu ve bu zaman sonunda tam performans ile kafasını sahaya vereceğinin bir garantisi yok. Ayrıca Beşiktaş'ın merkez orta sahasında eski günlerinde dönmesini beklediğimiz Oğuzhan Özyakup, performansı en yüksek seviyeye ulaşan Dorukhan ve transfer olması beklenen Orkun Kökçü varken ben Ozan Tufan'ın burada lüks olacağını düşünüyorum.
Şöyle özetleyeyim: Ozan Tufan'ı beğenirim ancak Ozan için Tolgay Arslan'ın verilmesi taraftarı kesinlikle değilim. Eğer Tolgay Arslan, Türkiye'de Beşiktaş haricinde bir başka takımın formasını giyecekse bu Serdar Aziz takası üzerinden Galatasaray olmalıdır. Takviyeye ihtiyaç duyduğun savunmanın tam ortasına Serdar Aziz'i almak mantıklı hamle olacaktır.

Galatasaray cephesinde ise Serdar Aziz ile ilgili 10 kaynaktan 7 tanesi; oyuncu ile kulübün/Fatih Terim'in bağlarının koptuğunu devre arası hazırlık kampına Serdar Aziz'in dahil edilmeyeceğini yazıyor. Ağustos ayında Fatih Terim, kulüplerin zor bir maddi dönemden geçtiğini ve bu yüzden birbirlerinin kullanmadıkları oyuncuları takas yoluyla transfer etmeleri gerektiğini söylemişti.
Aynı zamanda yine Beşiktaş cephesinde Tolgay Arslan'ın uzun zamandır Beşiktaş yönetimine ''Beni Galatasaray.'' istiyor tarzı söylemleri kulübe yakın kaynaklardan aldığım bilgidir. Bu şartlar altında bu takasın gerçekleşme ihtimalini az bulmuyorum. Gelişmeleri merakla takip edeceğim...



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.