Şenol Güneş, Guti ve İlhan Mansız

2018/19 sezonuna girerken teknik heyete de transferler yapılmaya devam ediyor. 2016/17 sezonunun sonunda Tamer Tuna’ın Göztepe SK ile anlaşmasından sonra Şenol Güneş’in yardımcılığını Şeref Çiçek üstlense de burada hocanın bir yardımcıya ihtiyacı olduğu konuşuluyordu. Ve işte bu doğrultuda Beşiktaş kulübünün marka değerini yükseltecek 2 isim ile birlikte anlaşılarak teknik heyete dahil edildi

Görev Tanımı

Konuşacağımız ilk konulardan bir tanesi görev tanımının ne olacağı konusu. Guti ve İlhan Mansız’ın saha içine dokunacağı konular olacaktır fakat hem Ümraniye’de hem de oyuncuların özel hayatlarında ne gibi bir dokunuşları olacak burası merak konusu.
Çünkü iki ismin de antrenörlük kariyerlerinde A Takım seviyesinde ilk görevleri olacak. Burada görev tanımının ne olacağı kamuoyuna belirtilmeli ve soru işaretleri kaldırılmalı.

Guti

Guti isminin konuşulması Beşiktaş kulübünün global yapısında bir artış olabilmesini sağlayacak. Beşiktaş tarihinde en iyi yabancı oyuncuların başında gelen ve aidiyet duygusuyla hareket eden bir isim kendisi. İşte bu noktada hem gelecek yabancı oyuncuların üzerindeki etkisi, hem de kulüpteki mevcut yabancı oyuncuların üzerindeki etkisini konuşmak bence makul olacaktır. Guti’nin ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu konuşmaya gerek yok. Şenol Güneş’in hücum planlarının içerisinde Oğuzhan Özyakup gibi bir ismi konuşacağımız bir gerçek. Bu gerçeğin arkasında da merkez orta saha mevkisinin dünyanın en iyi oyuncularından biri olan Guti bulunacak. Sezon içerisinde bunu sık sık konuşacağımızı düşünüyorum.
Guti’nin, Real Madrid altyapısında yaptıklarını da yakından takip ettiğimi söyleyebilirim, oyun anlamında zaten belli bir seviyeyi koruyor ancak yöneten tarafta neler yapacağı merak konusu.

İlhan Mansız

Beşiktaş’a gönül veren birçok taraftarın ve Çarşı grubunun mottosu haline gelen bir tanım var: Asi Ruh. 
Asi Ruh’un yakıştığı bence tek isim olan İlhan Mansız’ı da yeni sezon içerisinde kulübede göreceğiz. Futbolu bıraktıktan sonra futbolun içinde görmediğimiz fakat Mart ayından bu yana aldığı antrenörlük eğitimini göz önünde bulundurmamız gerektiğini düşünüyorum. Kendisinin antrenörlük meziyetlerini Beşiktaş’ta öğreneceği biliniyor ve bu bende soru işareti. Çünkü “işi bilen adam” tanımı biraz ağır olsa da buraya o tanımda birinin getirilmesinin daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
Olcay Şahan, Caner Erkin gibi takımı ateşleyecek oyuncuların kadroda sayısının az olduğu bilinen bir gerçek. İlhan Mansız’ın mental açıdan bu sıkıntıyı ortadan kaldırması ve kulübedeki itici güç olmasını amaçladılar diye düşünüyorum.


Her iki isme de karşı değilim ama soru işaretlerimin olmadığını yazarsam da yalan söylemiş olurum. Umarım benim soru işaretlerim beni utandırır ve Beşiktaş için en güzeli olur.

Hayırlı uğurlu olsun!

1 yorum:

  1. Shen Ying Min Chuan Bingo - Tiagen Art & Merchandise
    Buy Shen Ying Min mens titanium watches Chuan Bingo online columbia titanium boots | Tiagen ford edge titanium 2021 Art & Merchandise | infiniti pro rainbow titanium flat iron T-Mobile App | Best Chinese Gaming Stores | Official 2018 ford fusion hybrid titanium Website | Facebook |  Rating: 5 · ‎1 review

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.