Dünya Kupası 2018 #Hırvatistan

2018 Dünya Kupası'nın grup aşamaları sona erdi. Grup aşamalarında an itibariyle 3/3 yapan tek ülke Hırvatistan olarak görünüyor. Arjantin, Nijerya ve İzlanda ile mücadele eden Hırvatlar, 3/3 yapmasının yanında oynadığı iyi oyunla da dikkatleri çeken bir diğer takımdı. Domagoj Vida özelinde Hırvatistan'ı konuşalım.


Hırvatistan

Turnuva başlamadan önce sürekli konuşulan takımlardan biri olmayan Hırvatistan, özellikle turnuva başladıktan sonra oynadığı takım oyunu ile adından sıkça söz ettirmeye ve hatta belli bir kesimi ''şampiyon olurlarsa şaşırmam'' düşüncesi içerisine sürüklediler. Ki bu düşünce içerisine sürüklemeleri çok normaldi zira Dünya Kupası'nda favori olarak gösterilen ülkelerin oynadıkları oyun ve aldıkları skorlar ortadayken hem iyi oynayıp hem de bunu skora yansıtan bir takımın favoriler arasında gösterilmesi gayet mantıklı geliyordu.
Savunmada Dejan Lovren harici her oyuncunun ortalamanın üstünde kalitesi olduğunu söyleyebilirim, kalitenin yanında performans olarak da bunu sahaya yansıttılar. Modric, Perisic, Rakitic, Mandzukic, Mateo Kovacic gibi oyundaki skor üstünlüğünü getirebilecek oyuncular da kadroda mevcut.

Hırvatistan takımı ciddi anlamda bir tehlike arz ediyor. Modric önderliğinde ve Subasic gibi kalitesi tartışılmayacak bir kaleciyle yollarına devam eden Kırmızılar emin adımlarla yoluna devam ediyorlar.

Domagoj Vida



Vida; Lovren ve Vedran Corluka ile birlikte Hırvatistan takımının stoper tandemini oluşturuyor. Nijerya maçında yanında Lovren'in oynaması beni biraz tedirgin etse de hem kendi oyununu oynadı hem de Lovren'in açıklarını kapatarak muazzam bir oyun sergiledi. Lider özellikli bir oyuncu olmasa bile Hırvatistan kadrosu içerisinde liderliğini konuşabilmek mümkün. Arjantin'i 3-0 yendikleri maçta da gözlerim Vida'nın üstündeydi Higuain ve Messi gibi iki farklı tipte oyuncuya karşı nasıl oynayacağını merak ediyordum. Ama Vida burayı da sorunsuz atlattı...
26 Haziran akşamı İzlanda karşısında dinlendirilen ve başlangıç kadrosunda yer almayan Vida'ya Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic'in de güvendiğini söylemek yanlış olmaz. Kırmızılar turnuvanın an itibariyle en iyi 4 takımı arasına girebilecek bir oyun oynuyorlar, eğer bu oyun ve sonuçlar istedikleri gibi olursa Vida'nın da yüksek ücretlerle transferinin yapılacağını düşünüyorum...


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.